starnieuws

Sterke aardbeving treft Peru

26 May, 12:07

De beving met een kracht van 7,2 in Peru is ook gevoeld in Brazilië, Bolivia en Chili.
Een aardbeving met een kracht van 7,2 heeft donderdag, vandaag, de regio Tirapata in het zuiden van Peru getroffen, meldt de United States Geological Survey (USGS). De beving was op een diepte van 212 km, zei USGS.

Het Amerikaanse tsunami-waarschuwingssysteem zei dat er geen tsunami-waarschuwing was. Er waren geen vroege meldingen van schade of slachtoffers.

Eerder stelde het European Mediterranean Seismological Centre (EMSC) de beving vast op een kracht van 7.

"De informatie die we tot nu toe hebben, is dat er geen schade is", vertelde Hernando Tavera, uitvoerend voorzitter van het Geofysisch Instituut van Peru (IGP), aan het lokale radiostation RPP. "Van het niveau van intensiteit aan de oppervlakte, zou er geen schade mogen zijn."

Volgens berichten in de lokale media werd de beving ook gevoeld in de zuidelijke regio's Arequipa, Cusco en Tacna, waar bewoners voor hun veiligheid de straat op gingen. Enkele belangrijke mijnen in Peru, de op één na grootste koperproducent ter wereld, bevinden zich in het zuiden van het land.

De zinkmijn van San Rafael van Minsur is actief in de regio Puno. Het is niet geweten of het bedrijf schade heeft ondervonden aan de beving.

Peru ligt in de zogenaamde Pacific Ring of Fire, waar ongeveer 85% van 's werelds seismische activiteit plaatsvindt.

Advertentie

Monday 04 July
Sunday 03 July
Saturday 02 July
Friday 01 July