starnieuws

PAHO geeft ondersteuning met ondergelopen gebieden

26 May, 05:31

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft tijdens de 75e World Health Assembly in Genève, Zwitserland om hulp gevraagd voor de ondergelopen gebieden in het binnenland.
De Pan Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (PAHO) gaat Suriname helpen met de ondergelopen gebieden in Sipaliwini en Brokopondo. De organisatie komt in met de kosten voor transport, logistiek, medische benodigdheden en verbruiksgoederen en schoonmaakproducten. Zij zal ook persoonlijke beschermingsmiddelen en kritieke medische attributen en medicijnen sturen naar Suriname.

De ondersteuning komt, nadat minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid om hulp had gevraagd op de 75e World Health Assembly in Genève, Zwitserland. De bijeenkomst wordt gehouden van 22 tot en met 28 mei. Ramadhin heeft ook een bilateraal gesprek gehad met PAHO-directeur Carissa Etienne.

De bewindsman heeft tijdens zijn toespraak aangegeven dat Suriname een natuurramp meemaakt, mogelijk gerelateerd aan klimaatverandering. Hevige regenval heeft ertoe geleid dat rivieren buiten hun oevers zijn getreden en grote delen van het binnenland hebben al weken te maken met ernstige overstromingen. "De gezondheidsbedreigingen zijn ernstig en de situatie wordt nauw gevolgd." Ramadhin voegde eraan toe dat de overstromingen een enorme impact hebben op de mentale gezondheid van de getroffen mensen en dat de regering er alles aan doet om te voorkomen dat de situatie escaleert.

Intussen heeft president Chan Santokhi de gebieden die getroffen zijn door wateroverlast, tot rampgebied verklaard. Er is ook om internationale hulp gevraagd bij de aanpak van deze noodsituatie.

Advertentie

Monday 04 July
Sunday 03 July
Saturday 02 July