starnieuws

SLM met US$ 2 miljoen en FAI met SRD 31 miljoen ondersteund

26 May, 01:33

President Chan Santokhi woensdag op een persconferentie. (Foto: René Gompers)
Daar waar nodig ondersteunt de regering staatsbedrijven die steun nodig hebben. Dit, op basis van een goedgekeurd herstructureringsplan, zei president Chan Santokhi op een regeringspersconferentie, gisteren. De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) heeft een financiële injectie van US$ 2 miljoen gekregen en bacovenbedrijf FAI is ondersteund met SRD 31 miljoen om een doorstart te kunnen maken en salarissen uit te betalen.

Bij de SLM is het mes erin gezet. Er komt ook een themavergadering over dit bedrijf in De Nationale Assemblee. Er zijn diverse verkeerde beslissingen genomen, zei Santokhi afgelopen week tijdens de begrotingsbehandeling. Er zijn dure vliegtuigen geleased en foute aankopen gedaan. Het bedrijf is compleet uitgehold. Er komt een diepgaand onderzoek naar diverse misstanden in het bedrijf, heeft de president in het vooruitzicht gesteld. Hij deelde mee dat alles aan gedaan wordt om de SLM weer gezond te maken.

De president deelde mee dat er fondsen beschikbaar worden gesteld voor macro-, en micro- en middelgrote ondernemingen. Deze middelen zijn bestemd om bedrijven bij te staan bij het verrichten van onderzoekingen en het verlenen van technische bijstand. Er zijn ook fondsen beschikbaar voor gemeenschapsprojecten.

Advertentie

Sunday 03 July
Saturday 02 July
Friday 01 July