starnieuws

Gajadien: Vooruitzichten zien er na 2 jaar goed uit

25 May, 00:00

VHP-topper Asis Gajadien en partijvoorzitter Chan Santokhi tijdens de race naar de staatsmacht twee jaar geleden.
Na twee jaar verkiezingen, zien de vooruitzichten voor het volk er goed uit. Dit zegt coalitiefractieleider Asis Gajadien (VHP) in gesprek met Starnieuws. Vandaag is het precies twee jaar geleden dat het volk naar de stembus ging en de regering-Bouterse, na tien jaar, naar de oppositiebanken verwees. De hoop werd gevestigd op de nieuwe coalitieregering onder leiding van VHP-voorzitter Chan Santokhi. In de afgelopen twee jaren zijn er veel offers gevraagd van het volk, met de belofte dat het goed komt en het land gered zal worden.

"Terwijl wij twee jaren geleden moesten nadenken hoe de salarissen van de ambtenaren betaald moesten worden, is er vandaag de dag dat soort zorgen er niet. De staatshuishouding wordt goed gemonitord", meent Gajadien. Voor deze twee jaren wenst  hij wel zijn waardering uit te spreken aan het volk dat ook enorme offers heeft moeten opbrengen omdat de economie weer op rails te krijgen. "Het is wel later gekomen dan het zou moeten, maar de betrokkenheid van het IMF zorgt ook ervoor dat de Staat zich houdt aan de voorgeschreven regels", stelt Gajadien.

De volksvertegenwoordiger plaatst wel zijn kanttekening bij het sociaal vangnet dat nog niet is wat het zou moeten zijn. Over het regeerteam en haar werkarmen ziet hij graag dat er wat aanpassingen gepleegd wordt om verder te gaan. Het benoemingsbeleid van de regering in de afgelopen periode was wel zorgwekkend, maar er zijn toch goede voortzichten dat het zal worden aangepast. Gajadien merkt op dat de coalitiepartijen nog meer in de komende periode met elkaar moeten communiceren. Hij roept het volk op "om de vastberadenheid en strijdlustigheid voort te zetten om het land voor eens en altijd uit het dal te halen en ervoor te zorgen dat wij nooit meer in zo’n situatie belanden".

Advertentie

Monday 04 July
Sunday 03 July
Saturday 02 July
Friday 01 July