starnieuws

Ruim 500 deelnemers verwacht op 'oil & gas' summit

24 May 2022, 14:42
Ongeveer 500 personen worden verwacht op de Suriname Energy, Oil and Gas Summit die van 27-30 juni wordt gehouden. Initiatiefnemer Staatsolie van het seminar Suriname open for business heeft reeds in 2021 een online meeting gehouden over de op handen zijnde oil and gas ontwikkeling, waarbij voornamelijk buitenlandse experts werden geïnteresseerd Suriname te zien als potentiële investering.

Er wordt ook tegelijk een internationale beurs op het Torarica terrein gehouden. Lokale consultants, bedrijven en ondernemers krijgen de mogelijkheid gratis aanwezig te zijn, te netwerken en zichzelf te presenteren als potentiële partner en deel te zijn van de offshore ontwikkeling.

Eddy Frankel, Deputy Director Power Sustainable Energy van Staatsolie, benadrukt het belang van dit seminar voor Suriname. Internationale bedrijven in deze sector en aanverwante sectoren wordt een forum gegeven om business-upportunities te presenteren zodat men kennis hiervan kan nemen. Anderzijds brengt dit seminar experts op oil & gas gebied naar Suriname, die over verschillende aspecten waaronder 'local content', informatie krijgen. Naast de olie zal de gasontwikkeling en gas potentieel een cruciale rol moeten gaan spelen”.

Voor deelname betalen lokale personen US$ 750 en buitenlanders US$ 1.500. Het lokale bedrijfsleven krijgt de kans om deel te zijn van de offshore business en invulling te geven aan het proces dat reeds gaande is in Suriname. Het seminar brengt niet alleen buitenlandse experts, maar zet tevens grote nationale bedrijven op de kaart.




Advertentie

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March