starnieuws

SVZ en Diakonessenhuis: Geen klinische zorg aan SZF-verzekerden

03 May 2022, 11:30
Specialisten werkzaam in het Diakonessenhuis en het Sint Vincentius Ziekenhuis zullen vanaf vandaag geen SZF-patiënten opnemen of behandelen. Er wordt geen klinische zorg aan SZF-verzekerden geleverd. De specialisten in deze ziekenhuizen maken wel een uitzondering voor cito-gevallen, terwijl poliklinische zorg normaal wordt verleend.

De actie van de medische specialisten is het direct gevolg van het besluit van de medisch directeur van het SZF om gemaakte afspraken over het declareren voor diensten door specialisten aan klinische SZF-patiënten met directie ingang overboord te gooien. In een verklaring zeggen de voorzitters van het medisch stafbestuur van beide ziekeninstellingen dat er geen rekening is gehouden met bestaande afspraken met de specialisten vanaf de invoering van de Zorgwet in 2014. Ingediende declaraties van de medische specialisten volgens afspraak met het SZF "worden zelfs al teruggestuurd."

De medische specialisten zeggen dat zij al lange tijd niet zijn vergoed voor de zorg aan de in deze twee ziekenhuizen opgenomen SZF-verzekerden. Ze stellen dat ze deze onverantwoorde handeling van de medisch directeur van het SZF niet zullen accepteren.

De medisch directeur van het SZF had zijn besluit begin april aan de verschillende ziekenhuisdirecties bekendgemaakt. De medische specialisten zeggen dat zij tot vandaag geen respons hebben gehad van het SZF. Ze zullen hun actie voortzetten totdat het "misverstand door het SZF is rechtgetrokken."
pdf-icon.gif Communique_specialisten_DKZ_en_SVZ_inzake_SZF_patienten.pdf    

Advertentie

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April