starnieuws

Achaibersing vraagt extra steun aan Nederland

21 Apr 2022, 20:44

Minister Armand Achaibersing in overleg met zijn Nederlandse collega, Sigrid Kaag. Zij zijn in Washington voor het bijwonen van vergaderingen van het IMF en de Wereldbank. (Foto: Financiën & Planning)
Minister Armand Achaibersing van Financiën & Planning heeft in Washington additionele ondersteuning, die dringend nodig is, gevraagd aan zijn Nederlandse collega, Sigrid Kaag. Het gaat om de Belastingen en de Douane waar hervormingen moeten worden doorgevoerd. Zij hebben ook gesproken over de samenwerking tussen beide landen via het Makandra programma.

Ook vroeg Achaibersing naar technische ondersteuning door personen ter beschikking te stellen vanuit Nederland. Dit om kennis en ervaring in de praktijk over te dragen. Ondertussen werkt de  regering ook aan formele opleidingen op dit gebied via de Universiteit van Curaçao. Deze inspanningen moeten bijdragen aan de wederopbouw van de  kerninstituten. Ook op het gebied van forensisch onderzoek zal assistentie van Nederland worden ingeroepen, meldt het ministerie.

Minister Kaag vroeg naar de voortgang van het IMF-programma en zegde alle steun toe aan Suriname bij de uitvoering hiervan, alsook bij de onderhandelingen met China, India en de bondholders. Kaag onderkende de grote uitdaging waar Suriname voor staat in de onderhandeling met China en India. De ondersteuning van Nederlandse zijde zal onder andere gegeven worden via de IMF Board en de G7.

Suriname benadrukte zijn commitment om het IMF-programma uit te voeren maar tegelijkertijd werden ook de zware offers die nu reeds door de Surinaamse bevolking worden gebracht aan de orde gesteld. Hier zal terdege rekening mee moeten worden gehouden. De minister is in Washington voor het bijwonen van vergaderingen van het IMF en de Wereldbank.




Advertentie

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April