starnieuws

Ramjatan: Sterke toename covid in Nickerie

23 Jan 2022, 10:43

In Nickerie zijn in drie weken tijd 407 personen besmet geraakt met het coronavirus. De piek van de vierde golf is nu al bijna bereikt.
Er is een sterke toename van Covid-19 in Nickerie. "We zijn pas drie weken in januari en hebben bijna de piek van de vierde golf bereikt, concludeert Radha Ramjatan, coördinator van het Covid-team in het westen. Zij heeft de situatie tot 22 januari in beeld gebracht.

In drie weken tijd zijn 407 personen in het westen van het land positief getest. Zaterdag zijn 17 besmettingen in Nickerie erbij gekomen. "Het jammerlijke is dat het medisch personeel ook besmet is geraakt. Op dit moment zijn maar liefst zes artsen in Nickerie besmet," deelt Ramjatan mee.

Door de besmetting komt ook de dienstverlening ernstig in het gedrang omdat ook de medici in isolatie moeten waardoor zij niet kunnen werken.

In Nickerie wordt de Regionale Gezondheidsdienst overspoeld door mensen die zich willen laten testen. Swabben vindt alleen plaats als er klachten worden ontwikkeld. Indien personen nauw in contact zijn gekomen met besmette personen, dienen ze wel in quarantaine gaan.

Deze maand zijn landelijk tot nu toe 48 personen overleden, onder wie 2 uit Nickerie.




Advertentie

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April