starnieuws

Maria Miesiedjan nieuwe directeur Nyun Combe

22 Jan, 21:12
Maria Miesiedjan is de nieuwe directeur van Nyun Combe. Minister Gracia Minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport heeft haar vrijdag geïnstalleerd in deze functie. Zij moet het cultureel centrum voor Afro-Surinamers van het binnenland en de Inheemse gemeenschap beheren. 

De minister gaf bij de installatie van de nieuwe directeur aan dat er vooral gewerkt moet worden aan de klantvriendelijkheid naar deze groep toe. Er zijn in het verleden veel klachten geweest over het gedrag naar de Afro en Inheemse volkeren toe. En dat moet tot het verleden behoren, meldt het ministerie.

Volgens de minister is er heel veel werk te verzetten. Zij riep zowel de directeur als voorzitter Nabesing Ajeki van het stichtingsbestuur op met elkaar samen te werken. De minister stelde de ontwikkelingen binnen het cultureel centrum op de voet te zullen volgen. 

Miesiedjan beaamt dat alleen met het juiste gedrag en aanpak verbetering mogelijk is. Zij stelde zich volledig in te zullen zetten ten behoeve van de stichting en haar doelgroep. Echter zal zij het niet alleen kunnen doen en vraagt de medewerking van het stichtingsbestuur.

Advertentie