starnieuws

Santokhi feliciteert Mottley met enorme overwinning

22 Jan, 05:58

Mia Mottley, de premier van Barbados, heeft een overweldigende overwinning behaald bij de verkiezing van woensdag. (Foto: Reuters)
President Chan Santokhi heeft premier Mia Mottley van Barbados gefeliciteerd met de eclatante overwinning van de verkiezingen. "Mia Mottley, I wish you good luck and I’m happy that you will continue as a respected and strong leader in Caricom as well", schrijft Santokhi. 

Mottley riep de vervroegde verkiezingen uit en zei dat het de eenheid zou helpen bevorderen, terwijl de regering de pandemie van het coronavirus bestreed, die de op toerisme gerichte economie zwaar heeft getroffen. Barbados ging op 19 januari voor het eerst als republiek de verkiezingen in. Mottley haalde met de Barbados Labour Party alle 30 zetels binnen.

President Santokhi merkt op dat zij nu verder kan gaan met de werkzaamheden, die ze reeds had aangevangen en dat ze nu een grote verantwoordelijkheid op haar schouders heeft. Hij kijkt uit naar het verder versterken van de band tussen Suriname en Barbados.

Advertentie