starnieuws

St Vincent exporteert eerste lading medicinale cannabis

21 Jan, 18:34

De minister van Landbouw van St Vincent en The Grenadines, Saboto Caesar, kijkt toe hoe cannabis wordt gewogen in een laboratorium in Kingstown, St Vincent en The Grenadines. (Foto: Reuters)
St Vincent en The Grenadines heeft een lading van 49,8 kilo medicinale cannabis (marihuana) geëxporteerd na ontvangst van een vergunning voor export naar Duitsland. St Vincent met iets meer dan 110.000 inwoners, heeft jarenlang zijn lokale cannabisindustrie ontwikkeld.

In 2018 heeft St Vincent een staatsagentschap opgericht om toezicht te houden op de vergunningverlening en ervoor te zorgen dat de medicinale cannabis beschikbaar is voor lokale patiënten.

De zending vertrok op 18 januari en zou een dag later in Duitsland zijn aangekomen. De lading werd verkocht door Caribbean Cannabis Company, dat volgens de bron die anoniem wenste te blijven, al verschillende producten lokaal op de markt brengt.

Caribbean Cannabis Company heeft nog gereageerd op de informatie. De minister van Landbouw van St. Vincent, Saboto Caesar, zei op 7 januari dat het Duitse Federale Instituut voor Geneesmiddelen en Medische Hulpmiddelen een vergunning voor de verzending had goedgekeurd.

"St. Vincent en The Grenadines is klaar voor wereldwijde activiteiten in de sector van de Medicinal Wellness Industry", zei Caesar. Hij voegde eraan toe dat de regering hoopt andere wellnessproducten te ontwikkelen, waaronder traditionele medicijnen en het opkomende gebied van psychedelische (geest-openbarende) geneeskunde.

Hij zei dat het de eerste export van medicinale cannabis was door een lid van de Organisatie van Oost-Caribische Staten, bestaande uit 11 landen en overzeese gebieden aan de oostelijke rand van de Caribische Zee.

Advertentie