starnieuws

Bolsonaro terug naar Brazilië om overlijden moeder

21 Jan, 08:52

President Jair Bolsonaro en zijn moeder Olinda Bonturi Bolsonaro. Mevrouw Bolsonaro is vanochtend vroeg overleden in São Paulo.
"Met spijt meld ik het overlijden van mijn dierbare moeder. Moge God je verwelkomen in Zijn oneindige goedheid. Op dit moment bereid ik me voor om terug te keren naar Brazilië”, schreef president Jair Bolsonaro van Brazilië op Twitter, terwijl hij in Suriname op werkbezoek was. Olinda Bonturi Bolsonaro, de moeder van het Braziliaanse staatshoofd, is vanochtend vroeg overleden in de stad São Paulo nadat ze afgelopen maandag in het ziekenhuis was opgenomen. Ze was 94. Bolsonaro vertrekt nu uit Suriname richting Brazilië, bevestigt minister Albert Ramdien van Buitenlandse Zaken.

Mevrouw Bolsonaro woonde in Eldorado, in de deelstaat São Paulo, waar de president is opgegroeid, maar moest eerder deze week in het ziekenhuis worden opgenomen om gezondheidsredenen die niet werden bekendgemaakt. Ook haar doodsoorzaak is niet bekend.

President Bolsonaro had donderdag in Suriname een ontmoeting met president Chandrikapersad Santokhi. Hij zou vandaag, vrijdag, naar Guyana reizen. Dat bezoek is gecanceld.

De Braziliaanse minister van Vrouwenzaken, Damares Alves, heeft op Twitter een bericht van steun aan de president gepost: "Ik bid nu voor onze president en familie. Dona Olinda Bolsonaro, de moeder van wie hij zoveel hield en eerde, ging naar de hemel. Moge God de hele familie troosten. Je was een buitengewone zoon, president. Ga Michelle! Ga jongens! Rust zacht Dona Olinda!" schreef zij.

Olinda Bonturi Bolsonaro stamde uit een familie van Italiaanse immigranten. Met haar man, Percy Geraldo Bolsonaro, die in 1995 stierf, kreeg ze zeven kinderen – Jair is de derde.

Advertentie