starnieuws

Moordverdachte biedt verontschuldigingen aan

21 Jan, 06:40
Navindra N. heeft donderdag in zijn laatste woord zijn verontschuldigingen aangeboden. Tegen hem is 14 jaar gevangenisstraf geëist voor het doodsteken van een visser met een mes.

De man wilde de dood van zijn collega niet. Navindra N. verzocht een kans om zijn leven te beteren. Advocaat Arjan Ramlakhan zei dat de verklaring van de verdachte is dat het latere slachtoffer naar hem toekwam. De ruzie tussen de mannen eindigde in een worsteling met een steekverwonding voor het slachtoffer. “Heeft de verdachte het gevolg gewild? Was het gevolg zijn wil zoals dat bij opzet nadrukkelijk als subjectief bestanddeel moet worden geobjectiveerd?” Voor Ramlakhan moeten de vragen ontkennend worden beantwoord. Hij zei dat de verdachte het gevolg niet heeft gewild, hetgeen blijkt uit zijn handelingen na het ongeluk.

Ramlakhan zegt dat twee scenario’s mogelijk zijn namelijk het eerste scenario dat het latere slachtoffer op de verdachte afkwam en ten tweede de verdachte naar het slachtoffer is gegaan en hem de steekverwonding heeft toegebracht. Uit het verhoor van een getuige blijkt volgens de advocaat dat het tweede scenario waarschijnlijker is. Het tweede scenario blijkt ook uit de handelingen van de verdachte na het gebeuren.

In maart wordt in deze zaak vonnis gewezen.

Advertentie