starnieuws

Al-Khemia Foundation begint nieuw jaar met 40 beurzen

20 Jan, 17:33
De Al-Khemia Foundation (AKF) begint in februari met haar nieuwe studiejaar. Na enkele moeilijke jaren wil de organisatie groot beginnen door 40 beurzen uit te delen, zegt Anwar Alibux, voorzitter van AKF. Samen hebben de beurzen een waarde van SRD 150.000.

 Als onderdeel van het mensenrechten beleid van de Foundation zijn er 20 beurzen beschikbaar gesteld voor Inheemse mensenrechten organisaties. Er zijn momenteel 2 open studies van 5 maanden: Administratie, Management & Projecten (AMP) en ICT-Basics2Linux, legt Anwar uit.

AMP houdt zich bezig met ondernemerschap, administratieve best practices en hoe te functioneren als manager.  Het heeft een lage instap drempel, maar de studenten worden uiteindelijk getoetst op MBO en HBO niveau.

De ICT cursus begint met basiscomputervaardigheden en verdiept zich gauw tot het gebruik van linux en ontwikkelen cybersecurity vaardigheden. Er is ook een hardware lab opgezet en een appartement om studenten uit de districten te accommoderen.

In maart beginnen er ook 2 kortere cursussen. Environmental Engineering welke zich gaat bezig houden met Milieu Chemie, HAMZAT, EHSQ en Interne Audits. Gevolgd door Agricultural  Engineering welke zich buigt van compost chemie tot aquaponics.

Volgens Alibux is gespecialiseerd onderwijs elitair geworden met US$- of Euro-inschrijfgelden. "Grote groepen mensen zijn nu permanent uitgesloten van MBO en HBo-onderwijs. Ook als we kijken naar studies en trainingen voor LBO/MBO niveau Olie en Gas is er geen aanbod of onbetaalbaar duur aanbod." Hij voegt eraan toe: "We willen daarom als particuliere instelling ook hierin investeren zodat onze mensen werkelijk gaan behoren tot local content."

AKF is een onderwijs- en wetenschaporganisatie. Fondsen voor de beurzen zijn onder andere afkomstig van Muhaarib Security NV en Bux Engineering. Verschillende docenten en externe leerinstellingen geven ook hun inbreng om de AKF studies inhoud te geven.


Advertentie