starnieuws

Operatie 'Veilig Suriname' start op 15 december

09 Dec 2021, 19:19

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie.
Op 15 december zal de operatie 'Veilig Suriname' worden gelanceerd, die 4 maanden zal duren. Dit heeft minister Kenneth Amoksi van het  Justitie en Politie tijdens een meeting met de regiocommandanten van het Korps Politie Suriname. Tijdens deze operatie zal de nadruk gelegd worden op de preventie van vermogensdelicten zoals berovingen en inbraken. Ook zal de handhaving van de covid-19-maatregelen opgevoerd worden. Verder zal gelet worden op het fenomeen van hangmensen.

Volgens de plaatsvervangend korpschef, Henry Seedorf, maken tegenwoordig ook volwassenen zich schuldig aan het hangen bij winkels en op hoeken van straten. Vandaar dat ook dit fenomeen aangepakt zal worden. De verkeershandhaving waaronder de snelheidscontroles op de weg, zullen tijdens deze operatie ook prioriteit krijgen. Eén van de speerpunten van deze operatie is de Wet Verdovende Middelen, waarbij er extra aandacht zal zijn voor de bestrijding van de drugshandel. Volgens Seedorf lijkt geluidsoverlast tegenwoordig ook een zorgpunt te worden. Dit punt is daarom ook meegenomen in de operatie, meldt het ministerie.

Deze operatie zal niet alleen door het Korps Politie Suriname worden uitgevoerd, maar er is ook gedacht aan de externe partners zoals het Nationaal Leger en de Beveiliging en Bijstandsdienst Suriname. De regiocommandanten  hebben in deze operatie een hele belangrijke positie. Mede door hun input, zullen hotspots en andere data in kaart gebracht worden. De minister drukte ze op het hart, de manschappen te blijven aanspreken en te motiveren. “Door onze verhalen kunnen zij beter op straat te werk gaan.”

De minister rekent op de regiocommandanten en twijfelt er niet aan dat de criminaliteit in het land in te dammen is. “Mensen moeten zien dat we serieus zijn, en dat de politie niet met zich laat sollen.” De bewindsman begrijpt hoe vervelend het kan zijn dat er niet altijd middelen zijn om het werk te doen, maar zei dat het een uitdaging is die overbrugd moet worden.

Advertentie

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April