starnieuws

Nationaal Leger voert landelijk veiligheidscontrole op

09 Dec, 03:52

Het Nationaal Leger is landelijk gestart met het Marbonsu project, voor het verhogen van de veiligheid. (Foto: Defensie)
De controle in de districten Paramaribo, Marowijne, Brokopondo en Sipaliwini wordt de komende dagen opgevoerd. Het Nationaal Leger is gisteren met ondersteuning van het Korps Politie Suriname (KPS), Kustwacht en Dienst 's Lands Bosbeheer (LBB), gestart met Operatie Marbonsu, om de veiligheid in deze gebieden te verhogen.

Bij het verhogen van de veiligheid zal de focus vooral liggen op de aanpak van de illegaliteit. Plaatsvervangend legerbevelhebber, luitenant-kolonel Werner Kioe A Sen zegt dat vooral in het binnenland landgenoten, ondernemers en bedrijven, slachtoffer worden van gewapende overvallen. Door landelijk de presentie te vergroten, wordt het overheidsgezag verhoogd.

Het project beoogt ook het verhogen van de paraatheid en operationaliteit van het leger. De missie van het NL is het beschermen van Suriname. Met het verhogen van de veiligheid kunnen illegale activiteiten worden ontmoedigd, natuurlijke hulpbronnen worden beschermd en productiebedrijven rustig produceren. Dit is ook één van de beleidsgebieden opgenomen in het Beleidsplan 2021-2026 dat in mei van dit jaar door minister Krishna Mathoera is gepresenteerd, meldt de voorlichting van Defensie.


Advertentie

Thursday 11 August
Wednesday 10 August
Tuesday 09 August