starnieuws

Verdachte brute zeeroof voorlopig vrij

03 Dec, 10:36
Feroz B., die samen met anderen wordt verdacht van gekwalificeerde doodslag en diefstal door geweld, de dood ten gevolge hebbende van vissers op zee, is voorlopig in vrijheid gesteld. Zijn advocaat Raoul Lobo bevestigt dat het Hof van Justitie akkoord is gegaan met zijn verzoek tot de voorlopige invrijheidstelling van Feroz B.

Feroz B. was door de kantonrechter veroordeeld tot vijftien jaar gevangenisstraf. Hij ging in appel tegen dit vonnis. Het hof heeft de zaak in behandeling genomen. De man zou vermoedelijk betrokken zijn bij de zeeroof van 27, 28 april en 3 mei 2018 waarbij 25 slachtoffers werden gemaakt.

Acht slachtoffers hebben de gruwel op zee overleefd, terwijl twaalf slachtoffers nog worden vermist. Zeerovers hadden vier vissersboten aangevallen, de bemanning mishandeld, overboord gegooid en hen de dood ingejaagd. De rovers waren gewapend met houwers en jachtgeweren. Ze maakten diverse goederen buit.

De slachtoffers zouden gekapt zijn met houwers en vervolgens overboord zijn gegooid. Een andere werd aan zijn handen en voeten gebonden aan een accu en daarna in de zee gegooid. Een ander slachtoffer werd aan een anker vastgebonden en in het water gegooid.

Advertentie