starnieuws

Paramaccaans gebied ingenomen met kantoor Sozavo

03 Dec, 06:40

Mensen van het Paramaccaans gebied kunnen voortaan voor diensten van Sociale Zaken en Volkshuisvestiging, terecht te Snesikondre. (Foto: Sozavo)
In Snesikondre in het district Sipaliwini (oost-Suriname) is een multifunctioneel kantoor in gebruik genomen door Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo). Met dit kantoor is de eerste stap gezet om de dienstverlening van het ministerie naar de gemeenschap daar efficiënter te doen verlopen. Het pand is geopend door minister Uraiqit Ramsaran in aanwezigheid van waarnemend president Ronnie Brunswijk, directeur Maverick Boejoekoe van het ministerie van Regionale Ontwikkeling & Sport en districtscommissaris (dc) van Paramacca Sipaliwini, Ose Jabini.

Jabini geeft aan dat de gemeenschap zeer tevreden is met de opzet van dit kantoor. Al jaren wachten de bewoners op een sociale zaken en CBB-kantoor. “Het is daarom een historisch moment voor de bewoners alsook het Paramacca gebied”, zegt Jabini. Hij sprak de bewoners toe om daar gebruik van te maken.

Volgens minister Ramsaran kunnen bewoners van het Paramacca gebied nu ook dichtbij huis hun zaken in orde maken. Hij gaf aan dat bij dit multifunctioneel kantoor onder andere de betaaldiensten van het ministerie zoals de Dienst Administratie Uitbetaling Sociale Voorzieningen gevestigd zullen zijn alsook de dienst Algemeen Maatschappelijke Zorg. De gemeenschap kan daar terecht voor hun hulpaanvragen en overige registraties.

Brunswijk juichte dit initiatief toe en vroeg het ministerie om het goede werk voort te zetten. Ook feliciteerde hij de bewoners met deze mijlpaal. De opening van het multifunctionele centrum past precies binnen het decentralisatieproces. Hij gaf aan dat de regering zich inzet voor de totale bevolking.


Advertentie