starnieuws

Medische Zending en Rode Kruis versterken samenwerking

27 Oct, 23:05

Herman Jintie (l), directeur van de Medische Zending en Glenn Wijngaarde, directeur van het Surinaamse Rode Kruis ondertekenen de MOU op het kantoor van de Medische Zending.
De Medische Zending krijgt steun van het Surinaamse Rode Kruis bij het uitvoeren van het vaccinatieprogramma in het binnenland. Vandaag is een Memorandum of Understanding (MOU) getekend, waarin zij werkafspraken hebben vastgelegd.

Er zullen gezamenlijk activiteiten in het binnenland uitgevoerd worden ter versterking van de inheemsen en tribale gemeenschappen. Zo moet onder meer de vaccinatiebereidheid onder de doelgroep groter worden, zodat die weerbaarder wordt tegen calamiteiten en rampsituaties die te maken hebben met het veranderende klimaat.

Het Rode Kruis zal door middel van informatiesessies en training, de mensen bewustmaken van risico’s en gevaren in hun eigen omgeving, maar ook risico’s die van buitenaf kunnen komen. Zij zullen ook leren hoe zij zich tegen Covid-19 kunnen beschermen.

De organisaties hebben al eerder met elkaar samengewerkt. Zij geven in een persbericht aan dat de samenwerking vooral bij de intrede van Covid-19 in Suriname, intensiever werd. TotalEnergies EP Suriname B.V., APA Suriname en het Nederlandse Rode Kruis hebben geld en middelen gedoneerd voor uitvoering van het project.

Advertentie