starnieuws

Binnenland krijgt agrarische boost van SRD 1.4 miljoen

27 Oct, 17:50
De Raad van Ministers (RvM) heeft agrarische projecten voor het binnenland goedgekeurd ter waarde van SRD 1.329 miljoen. Voor mechanische grondbewerking van arealen voor podosirietelers in het district Marowijne is ruim SRD 680.000 vrijgemaakt.

Voor landbouwers in de districten Sipaliwini, Brokopondo en Marowijne is voor plantmateriaal van aard- en knolgewassen SRD 68.000 goedgekeurd. Voor training van landbouwers die aan cassaveteelt doen in het binnenland is SRD 239.000 ter beschikking gesteld. Ook pindatelers in het binnenland worden getraind. Hiervoor is SRD 205.000 uitgetrokken.

Voor een schooltuinproject voor VOJ-leerlingen van Brokopondo en Marowijne vroeg minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport SRD 137.000. Ook dit project is goedgekeurd door de RvM, meldt het Directoraat Volkscommunicatie. Al deze goedgekeurde projecten waarvoor SRD 1,3 miljoen vrij is gemaakt, zijn ingediend door minister Emanuel onder wie het directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland valt.

Advertentie