starnieuws

Canawaima na bijna een jaar weer ingezet te Southdrain

27 Oct, 03:37

Na een grote onderhoudsbeurt, onderhoudt de MV Canawaima na bijna een jaar weer de veerverbinding tussen Southdrain en Moleson Creek.
De MV Canawaima vaart na bijna een jaar weer. De veerboot onderhoudt sinds maandag weer de veerverbinding tussen Southdrain en buurland Guyana. De veerverbinding zelf werd in maart 2019 stopgezet, nadat Suriname de eerste Covid-19-besmettingen registreerde en de grenzen sloot. Bij de heropstart van de verbinding, bleek dat de veerboot Canawaima niet kon worden ingezet door technische problemen.

De Canawaima werd in december vorig jaar uit de vaart gehaald en heeft intussen een grote beurt ondergaan. De kosten voor het herstel van de veerboot zijn gedeeld tussen Suriname en Guyana. De MB Sandaka van Guyana heeft sinds december vorig jaar de verbinding onderhouden door een keer en later twee keer per week te varen. De Canawaima vaart nu dagelijks een keer van en naar Suriname.

Dayanand Dwarka, voorzitter van de werknemersorganisatie Canawaima, zegt dat er reikhalzend is uitgekeken naar de heropening van de veerverbinding. Er is een behoorlijke inkomstenderving geweest voor het bedrijf, dat op gegeven moment moest terugvallen op overheidssteun om zijn verplichtingen na te komen. En dat ging niet altijd van een leien dakje, vertelt de bondsvoorzitter.

Met de drukke eindejaarsperiode voor ogen, verwacht Dwarka dat het goederen- en personenverkeer te South Drain en Moleson Creek weer goed opgang zal komen, met inachtneming van de Covid-19-protocollen. Met de heersende situatie kon de bond niets doen voor de werknemers qua koopkracht en inflatie. "Nu de Canawaima weer elke dag vaart, kunne we de draad weer oppakken en hopen we snel weer op eigen benen te staan."

Advertentie