starnieuws

Nationaal Leger wil discipline terug bij jongeren

26 Oct 2021, 15:35

Legerkapitein Shyam Manniesingh tijdens een motivatiesessie voor de examenklas van het Miranda Lyceum.
Militairen zijn voorbeeldfiguren en het boegbeeld van vaderlandsliefde, discipline, beschermer en dienaar van land en volk. Deze waarden probeert het Nationaal Leger via kapitein Shyam Manniesingh bij te brengen aan de jongeren.

"Onze generatie mag niet ten prooi vallen aan ellende en wanhoop," zei Manniesingh tijdens een viruele motivatiesessie voor leerlingen van de examenklas van het Mr. Dr. J.C. de Miranda Lyceum. Zelf is hij werkzaam op het bureau Civiel-Militaire Relaties. Het Nationaal Leger probeert met motivatiesessies gezag uit te stralen en jongeren te inspireren om de basisprincipes hoog in het vaandel te houden. Het doel is dat ze zich als waardevolle burgers het landen helpen ontwikkelen.

Manniesingh merkt een "betreurenswaardige" verruwing van zeden in de samenleving. Hij noemt onder andere alcohol- en drugsgebruik, gokken, losbandigheid en minachting voor autoriteiten. "Men heeft geen respect voor ouders, leerkrachten en mensen van het bevoegd gezag. Daar moet verandering in komen. Onze jongeren moeten hun leven inrichten op basis van doelen en principes."

Met de motivatiesessie wordt ook beoogd de productiviteit naar boven te halen en de betrokkenheid van leerlingen bij vooral de studie te stimuleren. Legerkapitein Manniesingh benadrukte dat problemen, obstakels en uitdagingen onvermijdelijk zijn in het leven, maar dat jongeren zich hierdoor niet moeten laten ontmoedigen.

Advertentie

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April