starnieuws

Brunswijk: Ik heb mijn dankbaarheid getoond met geld

23 Sep 2021, 00:22

Clubeigenaar tevens waarnemend president Ronnie Brunswijk als captain van Inter Moengo Tapoe op het veld.
Eigenaar van Inter Moengo Tapoe tevens waarnemend president, Ronnie Brunswijk, zegt in gesprek met Starnieuws dat niks verkeerds is gebeurd in de kleedkamer, na de wedstrijd met meervoudig kampioen Olimpia uit Honduras dinsdagavond. "Ik vind dat de Hondurese club geweldig goed gevoetbald heeft en als oudste speler heb ik de spelers beloond. Ik heb eerst overleg gevoerd met de manager van de club, die het goed vond. Ik heb elke speler US$ 100 gegeven via de manager. Het ging om 33 personen", legt Brunswijk uit.

Concacaf heeft bekendgemaakt dat er een formeel onderzoek komt naar het gebeuren in de kleedkamer. Een video gaat viraal, waar te zien is dat Brunswijk geld geeft aan spelers uit Honduras. De Concacaf zegt zich zorgen te maken over de inhoud van de video. Het roept volgens de Concacaf vragen op over de integriteit van de wedstrijd tussen de twee clubs. De zaak wordt doorverwezen naar het Concacaf Disciplinary Committee, dat een formeel onderzoek zal starten.

Brunswijk zegt dat Concacaf vrij is het onderzoek te doen. "Olimpia heeft een wedstrijd op niveau gespeeld en terecht gewonnen. Door Covid hebben wij bijkans anderhalf jaar geen wedstrijden kunnen houden en ik ben dankbaar dat Olimpia naar Suriname wilde komen. Ik heb mijn dankbaarheid getoond en weet niet wie het gefilmd heeft en op social media heeft geplaatst", zegt de clubeigenaar.

Nadat aan de manager de US$ 3.300 is overhandigd, riep een speler dat hij twee doelpunten heeft gemaakt. En anderen die een bal gescoord hebben, kregen ook geld. Brunswijk zegt dat hij de doelman US$ 200 heeft gegeven, omdat hij zijn doel schoon heeft weten te houden. "Ik zie niks verkeerds in dat ik mijn dankbaarheid op deze manier heb getoond", zegt Brunswijk.

Over het meedoen aan de wedstrijd, zegt Brunswijk dat hij traint bij Inter Moengo Tapoe. Hij voelt zich fit om mee te doen. Voetballen is zijn hobby. "Zolang ik mij nog fit voel, zal ik blijven voetballen", zegt de clubeigenaar. Hij merkt op dat hij de hele wedstrijd had kunnen doorspelen, maar besloten heeft kort na aanvang van de tweede helft uit het spel te gaan.

Advertentie

Friday 30 September
Thursday 29 September
Wednesday 28 September