starnieuws

Betere resultaten VWO en Havo dan vorig schooljaar

23 Sep, 01:47

De VWO resultaten 2020-2021. Het slagingspercentage is dit jaar met 9% gestegen. Veel scholen hebben het heel goed gedaan. (Bron: MinOWC)

De resultaten van Havo 2020-2021. Er is een lichte stijging te zien van 0.9%.
81% van de VWO-leerlingen heeft de eindstreep dit jaar behaald. Op de VWO-scholen is het slagingspercentage dit jaar met 9% gestegen. Het vorige schooljaar slaagde 72,3% van de leerlingen overall. De scholengemeenschap Nickerie heeft na de tweede examenronde 100% geslaagden behaald.

De landelijke resultaten van de eerste en tweede ronde van het eindexamen van de VOS-scholen zijn binnen, meldt het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. De Havo-scholen hebben een lichte stijging van 0.9% in hun resultaten. Het vorige schooljaar rondde 71,6% van de leerlingen de opleiding af. Dit jaar is het 72.5% van de leerlingen gelukt te slagen.

De minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Marie Levens, feliciteert de geslaagden. Ze wenst hen een succesvolle continuering van hun schoolperiode toe. De leerlingen die het niet hebben gehaald, spreekt de bewindsvrouw de moed in om het volgende schooljaar een beter resultaat te behalen.


Advertentie