starnieuws

Platform bonden zorginstellingen voor oplossen problemen

22 Sep, 22:57

Minister Amar Ramadhin, vierde van links, samen met de vertegenwoordigers van de bonden bij de zorginstellingen. Naast hem Murvin Leeflang, vertegenwoordiger van het ministerie. (Foto: Volksgezondheid)
Om structurele oplossingen van de problemen binnen de gezondheidszorg te brengen, heeft het ministerie van Volksgezondheid een overlegplatform van zorginstellingen geïnstalleerd. De installatie heeft onder aanwezigheid van minister Amar Ramadhin, zijn directieleden en de vertegenwoordigers van de vakbonden van zorginstellingen, vandaag plaats gevonden.

Het overlegplatform bond zorginstellingen dient zorg te dragen voor:
1.  Regulier overleg tussen minister en de vakbondstop om vroegtijdig issues rakende arbeidssituaties in de zorg te identificeren en op te lossen.
2.  Het verbeteren en in stand houden van een goede relatie tussen de minister en vakbonden in de zorg.

In het platform zijn de bonden vertegenwoordigd van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, ’s Lands Hospitaal, het Psychiatrisch Centrum Suriname, het Mungra Medisch Centrum, het Diakonessenhuis, het Sint Vincentius Ziekenhuis, de Medische Zending, stichting Regionale Gezondheidsdienst en de vertegenwoordiger van het ministerie van Volksgezondheid, Murvin Leeflang. Hij is tevens de voorzitter.

Leeflang bedankte de minister en de regering dat er een platform van bonden van zorginstellingen in het leven is geroepen, meldt het ministerie. Leeflang zegt dat alle problemen waarmee de zorg te kampen heeft via dit platform besproken kunnen worden, zodat er een oplossing kan worden gevonden. De minister zei dat de leden alle ruimte krijgen om alles te bespreken. Hij staat altijd open om eenieder te woord te staan, zodat alle problemen opgelost kunnen worden. Er zal regulier overleg komen tussen Volksgezondheid en het platform.

Advertentie