starnieuws

6 Covid-doden en 632 nieuwe besmettingen

22 Sep, 21:31
6 personen hebben de strijd tegen Covid-19 het afgelopen etmaal verloren. In het Academisch Ziekenhuis Paramaribo zijn 3 patiënten overleden en in Regionaal Ziekenhuis Wanica heeft 1 patiënt het niet gehaald. 2 personen zijn thuis overleden. 

In september zijn reeds 104 mensen overleden aan de gevolgen van deze zeer besmettelijke ziekte. In totaal zijn in Suriname 825 mensen gestorven aan Covid. 

632 personen zijn positief getest op het coronavirus. Van de 1405 swabs die zijn afgenomen, zijn 773 negatief bevonden. Van de geteste mensen is 45% positief. Deze maand zijn reeds 9.476 personen positief getest.

Op de Intensive Care Units van diverse ziekenhuizen worden 20 zieken behandeld. In de zorginstellingen zijn 105 Covid-patiënten opgenomen. Er is geen update over het aantal personen dat in isolatie is.

Er komen voorlopig geen verscherpte maatregelen, hoewel de situatie zeer ernstig is. De regering heeft de Covid-maatregelen met drie weken verlengd. Er zijn geen noemenswaardige veranderingen aangebracht.

Advertentie