starnieuws

Atompai: Brunswijk ook verrast met benoeming Ramlall

22 Sep 2021, 10:48

Waarnemend president Ronnie Brunswijk heeft het bestuur van de SPB vandaag ontvangen. De motie die gisteren aangenomen is door de algemene ledenvergadering is aan de bewindsman overhandigd.
Waarnemend president Ronnie Brunswijk heeft aan het bestuur van de Surinaamse Politiebond (SPB) te kennen gegeven dat hij niet op de hoogte was van de benoeming van Shivanand Ramlall, directeur Nationale Veiligheid, tot commissaris van politie. Vanmorgen heeft Brunswijk het bestuur ontvangen.

Voorzitter Mielando Atompai zegt aan Starnieuws dat de waarnemend president over deze kwestie reeds gesproken heeft met president Chan Santokhi die uitlandig is. Wanneer de president terug is, zal deze kwestie met het bestuur worden worden besproken. Vandaag spreekt het staatshoofd de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties toe.

Brunswijk heeft aan het SPB-bestuur uitgelegd dat deze kwestie in de Raad van Ministers is besproken, maar het is niet goedgekeurd. Daarna is de zaak in de regeringsraad besproken, maar hij heeft gevraagd om deze aan te houden. Hij was verrast toen hij de resolutie zag.

De SPB heeft de regering een ultimatum gesteld tot vrijdag 10.00 uur. Deze benoeming moet worden teruggedraaid, is de eis van de bond. De vergadering wordt vrijdag om 11.30 uur voortgezet. Dan zal verslag worden uitgebracht van de bespreking met de regering.

Advertentie