starnieuws

Inter Moengo Tapoe met 6-0 ten onder

21 Sep 2021, 20:50

Clubeigenaar van Inter Moengo Tapoe, Ronnie Brunswijk, tevens waarnemend president (61) heeft als aanvoerder de eerste helft geleid.
In het kader van de Concacaf League ontving landskampioen Inter Moengotapoe de meervoudige kampioen uit Honduras, Olimpia. De wedstrijd die zonder publiek werd afgewerkt, was de eerste in het tweeluik. De gasten hadden van begin tot eind de regie over de wedstrijd. Na een comfortabele 3-0 voorsprong bij de rust, werd de Surinaamse landskampioen met maar liefst 6-0 terugverwezen. De tweede wedstrijd staat voor 28 september geprogrammeerd te Honduras.

Reeds na een kwartier holde Inter Moengotapoe met de waarnemend president die de Surinaamse gelederen aanvoerde, achter de feiten aan. Jerry Bengston bracht zijn team op een 1-0 voorsprong door een toegekende strafschop te benutten, nadat Rinaldo Kemble een ongeoorloofde overtreding maakte in het strafschopgebied. Vier minuten later verdubbelde Carlos Pineda de voorsprong voor de gasten: 2-0. Hierna keek Olimpia niet meer om. Nog voor de pauze verruimde Edwin Rodriguez de marge: 3-0.

Na de rust werd het er niet beter op voor de Surinaamse vertegenwoordiger. De waarnemend president viel na 53 minuten meegedaan te hebben uit, maar de tegenstander bleef de wedstrijd controleren en voegde nog 3 doelpunten toe, hetgeen het totaal bracht op 6 treffers. Rievaldo Doorson brak door en werd in het strafschopgebied neergelegd, maar Miguel Darson verzuimde in de 76e minuut om Inter op het scorebord te brengen, hij faalde vanaf de witte stip.  Uit pure frustratie maaide Rievaldo Doorson even later een tegenstander neer en mocht tien minuten voor tijd gaan douchen. Wil Inter Moengotapoe verder bekeren, dan wacht hem de immense taak om in de heenwedstrijd de 6-0 achterstand weg te werken.