starnieuws

DNA zal na reces vergaderen over stroomtarieven EBS

30 Aug, 04:41
Wanneer De Nationale Assemblee van reces is na 15 september, zal er een openbare vergadering worden gehouden over de verhoogde tarieven van de Energie Bedrijven Suriname (EBS). Diverse Assembleeleden hebben aangekaart vrijdag dat de verhogingen moordend zijn.

Minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen vindt niet dat de tarieven hoger zijn dan aangekondigd tijdens de presentaties. Als mensen nu meer betalen dan voorheen, dan betekent het ook dat er meer elektriciteit gebruikt is. De minister zei dat hij ook van verschillende mensen gehoord heeft dat ze veel meer betalen dan was verwacht. Hij heeft ook een aantal zaken uitgezocht, maar het blijkt dat het verbruik is toegenomen. Anderen die bespaard hebben, betalen ongeveer hetzelfde volgens Abiamofo. Hij is bereid om De Nationale Assemblee nader te informeren.

Assembleevoorzitter Marinus Bee merkte op dat de vergadering zeker zal komen. Bee voerde ook aan dat mensen andere ervaringen hebben. Volgens de Assembleevoorzitter zijn het andere bedragen waarmee mensen geconfronteerd worden, dan die voorgehouden werden tijdens de presentaties.

Advertentie

Thursday 11 August
Wednesday 10 August
Tuesday 09 August