starnieuws

Guyana laat alleen gevaccineerden binnen

09 Aug 2021, 08:51

Een passagier duwt haar bagage op de internationale luchthaven van Piarco na aankomst op een repatriëringsvlucht vanuit Barbados. (Foto: Newsroom)
Wie naar Guyana wil, moet ten minste zijn eerste dosis van het Covid-19-vaccin hebben gehad. Buitenlanders die Guyana binnenkomen moeten vanaf gisteren, 8 augustus, een vaccinatiebewijs overleggen dat aangeeft dat zij ten minste een dosis van het vaccin Astra-Zenerca, Sputnik-V, Sino-pharm, Sinovac, Pfizer, Moderna of Johnson en Johnson hebben gekregen.

Luchtvaartmaatschappijen zullen de gepresenteerde PCR-tests verifieren. Als een persoon meer dan 72 uur (of drie dagen) voorafgaand aan de vlucht, maar minder dan zeven dagen een PCR-test heeft gedaan, moet die persoon bij aankomst een tweede test doen. Belangrijk is echter dat personen met een PCR-test die langer dan 72 uur voor hun vlucht is genomen, niet aan boord van de vlucht naar Guyana mogen.

De bijgewerkte verordening van het ministerie van Volksgezondheid is een aanvulling op de maatregelen voor luchthavens en vliegtuigen die passagiers verplichten om andere voorzorgsmaatregelen te nemen in het licht van de coronaviruspandemie. Sinds juli moeten staatsburgers van Trinidad en Tobago volledig zijn gevaccineerd, voordat ze naar Guyana mogen reizen.

De Guyanese president Irfaan Ali had eerder aangekondigd dat de regering hardere maatregelen overweegt tegen mensen die weigeren zich te laten vaccineren tegen Covid-19. Guyana heeft tot nog toe 22.932 bevestigde gevallen geregistreerd en 556 Covid-19-doden.

Advertentie

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April