starnieuws

Santokhi: Suriname goed op weg

29 Jul, 12:00
Suriname is goed op weg om een eerste productieplatform in de Surinaamse wateren te rechtvaardigen, zegt president Chan Santokhi in zijn felicitatieboodschap aan de gemeenschap naar aanleiding van de vijfde olievondst voor de kust. "De regering zal alle mogelijkheden uitwerken om op basis van deze resultaten kapitaal upfront (vooruitbetaling) te genereren om de huidige financiële crisis en de gevolgen hiervan op te vangen."

TotalEnergies en Apache hebben vandaag bekendgemaakt dat in de Sapakara South-1 put een oliereservoir van 30 meter is ontdekt. Het reservoir bevat olie van goede kwaliteit, wat bevorderlijk is voor een goede productie.

Het gaat om verkenningsputten waarbij de bedoeling is om de uitgestrektheid van het reservoir vast te stellen. De Sapakara South-1 ontdekking volgt op vier eerdere olievondsten voor de Surinaamse kust. De regering is serieus van plan om duurzaam beleid te ontwikkelen voor de diversifiëring en de groei van de economie, meldt de Communicatie Dienst Suriname.  

"No las bribi, we komen eraan en we zullen ervoor zorgen dat het Surinaamse volk hier maximaal profijt uit zal halen. God bless Suriname," aldus president Santokhi.


Advertentie