starnieuws

Inverzekeringstelling verpleegkundige en broers rechtmatig

28 Jul, 16:43
De rechter-commissaris (rc) heeft vandaag de inverzekeringstelling van verpleegkundige Jean Pierre D. en broers Witish B. en Wiradj B. bij de toetsing rechtmatig bevonden. Hun inverzekeringstelling is verlengd met dertig dagen.
 
De verdachten zijn voorgeleid bij de rc. Witish B. en Wiradj B. ontvingen bedragen tussen de 40 tot 50 euro per persoon. De mensen werden nabij het prikpunt te Sana Budaya geronseld. De ronselaars hielden de mensen die niet gevaccineerd wensen te worden, voor dat zij tegen betaling een vaccinatiebewijs konden krijgen.
 
Na betaling van het gevraagde bedrag, werden de mensen volgens de politie naar het drive-thru prikpunt te Sana Budaya begeleid. Zij doorliepen het intakegesprek normaal. Wanneer deze personen aan de beurt waren om geprikt te worden, werden ze opgevangen door de verpleegkundige Jean Pierre D. die werkzaam is bij een ziekenhuis. Hij deed alsof hij de mensen prikte met het vaccin. Na de gebruikelijke observatie te hebben ondergaan, verlieten deze cliënten de plek met het Covid-19 vaccinatiebewijs. In deze zaak is ook een tolk in de Franse taal, Cadoni G. (33) ook ingesloten.

Advertentie