starnieuws

Badges voor kleine entrepeneurs Jodenbreestraat

28 Jul, 13:47

De afgifte van badges en vergunningen aan de kleine ondernemers van de Jodenbreestraat. (Foto-collage: BIC Paramaribo Noord-Oost)
De straatventers van de Jodenbreestraat hebben van districtscommissaris Ricardo Bhola van Paramaribo, badges met duidelijke regels en vergunningen ontvangen. Vorige week zijn er ruim 30 vergunningen en badges afgegeven aan deze 'kleine entrepreneurs'. Hiermee kunnen zij hun goederen legaal aan de man te brengen. Dit is onderdeel van het proces van ordening van dat gebied.

Bhola geeft met de actie inhoud aan zijn beleidsinzichten waarbij economische ontwikkeling, stadsverfraaiing en ordening centraal staan, zegt het Burger Informatiecentrum (BIC) Paramaribo Noord-Oost. Het ordeningsproces kreeg in januari 2021 een formeel karakter bij de installatie van het Platform Ontwikkeling Jodenbreestraat. Er zal vooral gelet worden op het bewaren van de rust, orde en hygiëne. 

Het commissariaat heeft met de richtlijnen nu tools om de situatie bij de Jodenbreestraat beter te controleren en te handhaven. De belangen van de nieuwe groep ondernemers worden met de formele vergunningen ook gewaarborgd. Bij de overhandiging van de vergunningen was ABOP-parlementariër Edgar Sampie ook aanwezig.

De vergunningen zijn geldig voor een periode van 1 jaar en kunnen eventueel verlengd worden op het commissariaat Paramaribo Noord-Oost, meldt het BIC.


Advertentie