starnieuws

Website voor Surinaamse tv overzichten

28 Jul, 01:47
"De televisie is hedendaags niet meer weg te denken uit het leven. Met ongeveer 82 televisiestations is zoeken naar programmaoverzichten op de televisie, Facebook, het internet of in de krant, met de huidige technologie al achterhaald", vindt Premiet Awadhpersad, directeur van TV Overzicht.

"Deze dagen zoeken we allemaal naar efficiënte en makkelijke manieren om informatie te krijgen. Al heel snel ontdekte ik dat er geen centrale plek bestond met overzichten van de kanalen. Slechts 18 van de 82 televisiestations maken de overzichten bekend via de sociale mediakanalen", zegt Awadhpersad. Ook merkt hij op dat er steeds meer kanalen bij komen. Door alle kanalen heengaan tijd kost. Deze redenen brachten hem op het idee om met de website  TV Overzicht te starten.

De website biedt de gemeenschap de mogelijkheid programmaoverzichten dagelijks op een centrale plek te bekijken. De overzichten zijn per kanaal bezichtigen en ook per categorie (films, documentaires, educatieve programma’s, series, kinderprogramma’s, nieuws en sport).

Na veel overleg met de televisiestations zijn momenteel 29 overzichten op de website. Awadhpersad werkt ernaar om eind 2021 alle stations op de website te plaatsen.

Advertentie