starnieuws

Bijkans 10.000 mensen zaterdag gevaccineerd

13 Jun, 11:00

Bij het Politie Opleidingscentrum aan de Commewijnestraat is het vandaag behoorlijk druk. Veel mensen zijn daarnaar toegegaan om zich te laten vaccineren. (Foto's: René Gompers)
Zaterdag zijn landelijk in een dag 9.775 personen tegen het covidvirus gevaccineerd. De organisatie is zeer tevreden maar hoopt het record te verbreken. "Het kan beter," merkt arts Natanael Filemon van het covidvaccinatie team op. "Laat je vaccineren. Het is die ene extra bescherming die je nodig hebt om de Covid te doorstaan," roept hij wederom op.

Enid Bergval van Su4Su en het covidvaccinatieteam benadrukt dat er genoeg vaccins zijn. "We zijn blij met het record dat we op één dag in het hele land bijna 10.000 mensen hebben gevaccineerd," geeft ze in gesprek met Starnieuws aan. "De potentie is er om meer te halen." Bergval en Filemon roepen de mensen op die willen vaccineren, om dat op de plekken in hun buurt te doen. Hoewel er meerdere prikpunten zijn blijven de mensen zich in groten getale begeven naar bepaalde plekken. Zoals het Roeli's Event Venue waar het een constant gaan en komen van grote groepen mensen is.

Een politieagent ziet er op toe dat de mensen zich houden aan de 1.5 m afstand.

Filemon merkt op dat de media, politici en de samenleving meer moeten doen om de vaccinatiecampagne te bevorderen. Politici zouden hun achterban kunnen informeren en aanmoedigen zich te laten prikken tegen het coronavirus. President Chan Santokhi heeft aangekondigd dat als 50 procent van de bevolking is gevaccineerd er beter beleid gemaakt kan worden om de maatschappij en economie weer open te gooien.

Filemon benadrukt om te prikken in het eigen ressort "zodat mensen niet helemaal van noord naar Roeli's komen." Ondertussen is het weer druk op het Politie Opleidingscentrum (POC). De rij is tientallen meters lang geweest.

Advertentie

Friday 30 July
Thursday 29 July
Wednesday 28 July