starnieuws

Dijksteel: Steunpakket met distributie SRD 750

13 Jun, 08:34

Minister Krishna Mathoera van Defensie overhandigt een zak rijst aan een gezin in Coronie dat getroffen is door wateroverlast. (Foto: CDS)
De 80.000 voedselpakketten die de regering landelijk gaan verstrekken als ondersteuning aan huishoudens, kosten ongeveer SRD 44 miljoen. Zaterdag is gestart met de distributie in Coronie. Hierna komen Nickerie en Apoera aan de beurt. Het Nationaal Leger helpt bij de distributie van de pakketten. Stanley Dijksteel, algemeen adviseur van de president, die ook Bureau Nationale Eenheid als beleidsdomein heeft, zegt aan Starnieuws dat een pakket ongeveer SRD 750 kost. Hierin zit ook de distributie, behalve voor het binnenland die apart is begroot.

Dijksteel antwoordt op een vraag dat de financiering van de voedselpakket uit het Covid-noodfonds komt en voor een deel uit de begroting van de Staat. De zwaarte van het pakket ligt in de zak rijst van 25 kg. Rijst is hoofdvoedsel en mensen zijn heel blij ermee, merkt Dijksteel op. De prijs van rijst is flink de lucht ingegaan. Er wordt naar een structurele oplossing gezocht om niet steeds voedselpakketten te geven. Gedacht wordt aan een financiële steun. Mocht het toch nodig zijn om weer voedselpakketten te verstrekken, zal gegaan worden naar 100% Surinaamse producten zegt Dijksteel.

Zondag zullen 700 pakketten geladen worden op de boot voor bestuursressort Kabalebo. Tot donderdag worden Coronie, Nickerie en Apoera afgerond. Intussen maken de leveranciers zich klaar voor de overige districten. Eind deze week zijn Wanica en Paramaribo aan de beurt. In Commewijne is de organisatie ook rond. Dijksteel merkt op dat het een enorme logistieke organisatie is om alles rond te krijgen. De distributie in de districten Marowijne, Brokopondo en een deel van Sipaliwini wordt gedaan door het Kabinet van de Vicepresident.

Advertentie

Friday 30 July
Thursday 29 July
Wednesday 28 July