starnieuws

SLM-kist in Miami weer aan de ketting

12 Jun, 18:35

Het toestel van de SLM wordt weggesleept op de luchthaven van Miami. De lessor heeft beslag gelegd op de kist. (Foto: FB)
De B737, die de SLM geleased heeft, is vandaag voor de tweede keer aan de ketting gelegd door de lessor. Passagiers die naar Suriname zouden vertrekken, zagen hoe het toestel werd weggesleept. Minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme bevestigt tegenover Starnieuws dat het toestel niet kan vertrekken. De passagiers zijn overgeboekt en komen met American Airlines via Georgetown naar Suriname.

De minister is op de hoogte gesteld van de situatie. Hij zegt dat geprobeerd is door de leiding van de SLM om een oplossing te vinden. De lessor had er echter geen oor naar en heeft het toestel aan de ketting gelegd. Er wordt nog verder overleg gevoerd om deze kwestie op te lossen. De bewindsman is wel opgelucht dat de SLM de passagiers nog kon overboeken op de vlucht van American Airlines.

In april was het toestel ook aan de ketting gelegd. Toen is het gelukt om US$ 650.000 over te maken om het toestel vrij te krijgen. Het geld werd voorgeschoten door Staatsolie.

De SLM meldt dat door de precaire financiële situatie het bedrijf niet tijdig heeft kunnen voldoen aan de betalingsverplichtingen van de lessor van de gehuurde B737-700 (PZTCT). Op grond hiervan heeft de lessor besloten dat Surinam Airways dit vliegtuig commercieel-operationeel niet meer mag inzetten. SLM betreurt deze situatie ten zeerste, maar doet er alles aan haar commerciële verplichtingen na te komen.

Surinam Airways doet er verder alles aan haar gestrande passagiers (85) zo snel als mogelijk naar Georgetown en Paramaribo te vervoeren. Ze worden overgeboekt op vluchten van andere luchtvaartmaatschappijen.

Advertentie

Friday 30 July
Thursday 29 July
Wednesday 28 July