starnieuws

80.000 voedselpakketten worden uitgedeeld; startsein Coronie

12 Jun, 16:04

Ministers delen de eerste steunpakketten aan behoeftige bewoners uit in Coronie. Landelijk zullen 80.000 voedselpakketten worden uitgedeeld. (Foto: CDS)
In Coronie zijn vandaag de eerste voedselpakketten uitgedeeld. In het kokosdistrict zullen 1.100 pakketten worden uitgedeeld. Landelijk zullen 80.000 huishoudens van een pakket worden voorzien.

De ministers Krishna Mathoera van Defensie en Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting hebben het startsein gegeven voor het uitdelen van voedselpakketten aan behoeftige mensen in Coronie. Naast de wateroverlast zijn veel mensen ook getroffen door de Covid-19-pandemie. Om hen tegemoet te komen is de regering begonnen met het uitdelen van steunpakketten, meldt de Communicatiedienst Suriname. Ook de ministers van Regionale Ontwikkeling, Gracia Emanuël en Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken helpen mee.

Onder leiding van de coördinator van de landelijke voedselpakkettenproject van de overheid, Stanley Dijksteel, gaan de ministers huis aan huis om enkele pakketten uit te delen. De bestuursambtenaren en militairen van het Nationaal Leger assisteren de ministers daarbij. De mensen krijgen een zak rijst van 25 kg, 1 liter olie, 1 kg suiker, 1 kg aardappelen, 1 kg uien, 1 pond knoflook, 1 grote blik sardien en nog andere hoognodige levensmiddelen.

Tijdens de launch van het project te Coppenamepunt spraken de ministers de manschappen van het Nationaal Leger toe. "We hebben een Covidcrisis, economische crisis en het probleem rond wateroverlast. We gaan als Surinamers door een moeilijke tijd. Het is een zware taak, maar ik vertrouw erop dat jullie als getrainde militairen een goede job zullen doen", hield minister Mathoera de manschappen voor. Aan de samenleving zei de minister dat de regering niemand in de steek zal laten. "Als regering zullen wij ons best doen om zo snel mogelijk hieruit te komen", zei de minister.

Advertentie

Friday 30 July
Thursday 29 July
Wednesday 28 July