starnieuws

EK 2021: Christian Eriksen stort in, wedstrijd gestaakt (update)

12 Jun, 14:20

Ploegmakkers van Christian Erikson schermen hem af, terwijl hij hartmassage krijgt op het veld. (Foto: AFP).
De wedstrijd in Groep B tussen Denemarken en Finland is opgeschort. Christian Erikson (29) zakte in de 42e minuut ineen bij een ingooi. Op het veld kreeg hij zo'n tien minuten hartmassage. Hij werd daarna omringd door grote handdoeken van het veld gedragen. Het is niet bekend wat zijn gezondheidstoestand nu is. Dit is een enorme domper op de start van het EK 2021 dat vandaag de tweede dag ingaat.

Inmiddels heeft de UEFA laten weten dat de situatie van Erikson ondertussen stabiel is. Hij is in het ziekenhuis voor verdere behandeling. Voor wat de wedstrijd betreft is het nog even wachten op het besluit van de UEFA.

Erikson heeft voor zover bekend geen medische geschiedenis. Het is voor eenieder een hele schok. De fans die nog in een feeststemming waren voordat de middenvelder instortte, verkeren in een shock toestand. Ze wachten allen af op nieuws over de gezondheidstoestand van de speler.

De wedstrijd werd gespeeld in het Parken stadion in Kopenhagen. Finland is EK-debutant. De Denen dicteerden het spel vanaf het eerste fluitsignaal, terwijl de Finnen op de eigen helft in hun schulp kropen. Op de tribunes was het een en al feest, totdat Eriksen plots in mekaar zakte en op het veld gereanimeerd moest worden. Toen viel het stadion stil.

Christian Erikson lijkt bij bewustzijn als hij wordt afgevoerd van het veld, nadat hij tien minuten ervoor was ingestort. (Foto: Reuters)

Nadat de UEFA een update had gegeven over de gezondheidstoestand van Erikson, barstte het stadion met duizenden Deense en Finse aanhangers spontaan uit in gezang en luid applaus als teken van solidariteit met de speler.

Advertentie

Friday 30 July
Thursday 29 July
Wednesday 28 July