starnieuws

Velen vroeg op de been voor Covid-19 vaccinatie

12 Jun, 12:59

Drukte in de ochtenduren bij Sportcomplex Kwatta. Honderden mensen zijn vroeg op de been om zich te laten vaccineren tegen Covid-19. (Foto's: René Gompers)
"Zijn er nog 60 plussers of mensen voor het tweede prikje?" vraagt een militair luidop. Een groepje mensen reageert en sluit zich aan in een andere rij. Het is aardig druk op RGD Lelydorp en de meeste plekken waar het covidspuitje wordt toegediend. Al vanaf heel vroeg in de ochtend zijn mensen op de been om zich tegen het corona virus te vaccineren.

Rond half negen is er een hele lange rij bij Sportcomplex Kwatta. Binnen wachten al honderden op hun spuitje terwijl nog eens tientallen worden gevaccineerd. De organisatie is ordelijk en afhandelingen verlopen vlot. Maar er komen nog meer mensen aan. De rij wachtenden loopt helemaal naar de volgende straat tientallen meters verder.

Drukte binnen bij Roeli's Entertainment Venue.

Bij Roeli's Entertainment Venue hebben zich ook honderden aangemeld. Hoewel er om 9 uur geen lange rij buiten het enorme complex meer was, zijn er toch heel wat wachtenden op het terrein. Ook hier verloopt de afhandeling en het inspuiten van de menigte vlot.

Bij PCS is het rond half tien niet meer zo druk. Althans, de rij van wachtenden is flink geslonken. Onder de tenten bevindt zich nog een groot aantal mensen. Dat is ook het geval bij RGD-Latour. "Het was een hele lange rij maar nu is het wat rustiger," deelt een arts mee. "We hebben tot nu toe meer dan 150 mensen gevaccineerd."

De drukte bij POC is voorbij. Mensen kunnen zich hier nog aanmelden.

Op de POC aan de Commewijnestraat was het na het ochtendgloren ook druk geweest. Korspchef Roberto Prade was een van de eersten die het covidprikje heeft genomen. De drukte van de morgenuren is tegen 10 uur flink afgenomen. De ruimte is, op de mensen die er binnendruppelen, haast leeg. Via social media adviseren de mensen elkaar om liever naar POC te gaan.

Op Lelydorp zijn er nog steeds lange rijen van wachtenden. Paraplu's komen tevoorschijn. Die moeten bescherming bieden tegen zon en regen. Sommige mensen verlaten de plek "want het is zo druk." De meesten gaan naar een andere locatie om zich te laten prikken.

RGD-Lelydorp

Advertentie

Friday 30 July
Thursday 29 July
Wednesday 28 July