starnieuws

Finabank biedt klanten eenmalig koop valuta aan

12 Jun, 00:01
De Finabank NV biedt haar klanten eenmalig de mogelijkheid om maximaal US$ 5.000 of 5.000 euro te kopen tegen een lagere wisselkoers dan de Centrale Bank van Suriname (CBvS). Dit mag omdat de koers sinds 7 juni wordt bepaald door vraag en aanbod.

De US$ koers die aangeboden wordt, is SRD 19 voor de US-dollar en SRD 23.10 voor een euro. Er zijn ook geen bijkomende kosten. Het geld kan gebruikt worden voor alle doeleinden. Tot uiterlijk 16 juni hebben klanten van de Finanbank de mogelijkheid om het verzoek tot aankoop van de valuta door te geven.

"Wij hebben een goedkope partij ingekocht en verkopen het door", antwoordt de algemeen directeur van Finabank, Eblein Frangie, op een vraag van Starnieuws. "De valuta wordt alleen verkocht aan onze klanten omdat wij lang niet aan particulieren verkocht hebben", zegt de bankier. Het gaat alleen om een girale verkoop en geen cash.

Vernomen wordt dat ook andere banken met een 'verrassing' zullen komen. Volgens ingewijden zal door het aanbod van valuta aan particulieren, de wisselkoers omlaag gaan. Gisteren was de notering van de CBvS hoger dan de afgelopen dagen. De gemiddelde aankoopkoers van de US-dollar was op de eerste dag SRD 20,862 en de verkoopkoers SRD 20,996. Vrijdag is voor de aankoop van de SRD 20,957 en verkoop SRD 21,230 genoteerd. Er is een lichte stijging merkbaar. De gemiddelde euro-koers is SRD 24,216 voor aankoop en SRD 24,757 voor de verkoop.

Advertentie

Friday 30 July
Thursday 29 July
Wednesday 28 July