starnieuws

Mangre roept leerkrachten op om zich te vaccineren

10 May, 04:47

Assembleelid Reshma Mangre tevens voorzitter van BvL en ALS is al gevaccineerd.
Later op de dag krijgen leerkrachten van Paramaribo, Wanica en Commewijne een ‘covidspuitje’ toegediend. Van 9 uur ‘s morgens tot 2 uur in de middag zullen op het terrein van het Ewald P. Meyer Lyceum, de onderwijsgevenden én hun ouders tegen het coronavirus worden gevaccineerd. Hoe meer leerkrachten gevaccineerd zijn, hoe eerder de scholen normaal open kunnen gaan. “Twijfel niet, wees niet bang, kom je beschermen,” roept Reshma Mangre de onderwijsgevenden op.  Zij is Assembleelid en voorzitter van de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS). Zij is al gevaccineerd.

De campagne om leraren te vaccineren is een initiatief van BvL en ALS en is donderdag vorige week begonnen, geeft Mangre in gesprek met Starnieuws aan. “We zijn begonnen in Saramacca,” deelt ze mee. “Voor vandaag is gepland Commewijne, Paramaribo en Wanica. Maar natuurlijk worden de onderwijzers die in een ander district werken en hier in de stad zijn, zoals van het binnenland, ook meegenomen. Uiteindelijk moeten we weten hoeveel leerkrachten er zijn gevaccineerd om de scholen straks weer normaal open te laten zijn. Nu de scholen gesloten zijn is het een mooie kans om de leraren te vaccineren.”  

“Alle leraren die tot nu toe gevaccineerd zijn hebben dat vrijwillig gedaan,” merkt Mangre op. “Niemand wordt gedwongen.” De oproep geldt niet alleen voor de leden van BvL en ALS, maar voor leerkrachten op alle niveaus, benadrukt ze. Samen zijn er dan in totaal ruim 10.000 actieve onderwijsgevenden geeft de bondsvoorzitter aan. “Ik begrijp dat niet iedereen gaat komen omdat er nog veel twijfels zijn,” merkt ze op. “Maar ik druk ze op het hart om niet bang te zijn. Bescherm jezelf, bescherm je dierbaren, bescherm ook de kinderen op school.”

De leerkrachten hebben groen licht van het ministerie van Volksgezondheid gehad om ook hun ouders mee te nemen om te vaccineren. Hierdoor worden nog meer personen uit de kwetsbare groepen gevaccineerd.  Mangre is op 6 april gevaccineerd. “Ik kijk uit naar de tweede dosis op 15 juni,” geeft ze aan. “Dan ben ik helemaal beschermd. Men hoeft echt niet bang te zijn. Neem het prikje. Vooral nu met al die stijgende covidgevallen.”

René Gompers


Advertentie