starnieuws

VHP-fractie voor sterk regeerteam, met politiek gedragen ministers

10 May, 02:51

Assembleelid Cedric van Samson
(Ingezonden)

Het volk heeft op 25 mei 2020 afgerekend met een dyompo futu beleid met Everyday Reshuffeling! Met het mandaat van het electoraat zijn 51 volksvertegenwoordigers gekozen. Zij hebben de president en de vicepresident gekozen. De coalitie die gevormd is door de partijen VHP, ABOP, NPS en PL, staan voor een grote uitdaging om Suriname te redden.

De ministers in dit kabinet zijn voorgedragen door de partijen die de coalitie vormen. Bij het samenstellen van deze coalitie werd aangegeven dat ministeries niet het eigendom zijn van politieke partijen. Het regeerbeleid staat centraal en niet het partijbeleid. Het kan niet, het past niet en het hoort niet zo dat het functioneren van een minister onder politieke druk vanuit de partij komt te staan en haar het goed functioneren daardoor moeilijk wordt gemaakt.

Het ministerie van Grondbeheer en Bosbeleid is erg gevoelig voor het wisselen van de minister. Burgers kunnen door deze wisseling ten gevolge van politieke spanningen binnen de partij onnodig jaren blijven wachten op de goedkeuring van hun aanvraag. Hier is de VHP-fractie geen voorstander van.

Het benoemen en ontslaan van ministers is het voorrecht van de president. De VHP-fractie vraagt de president om de minister voor dit ministerie te kiezen aan de hand van zijn/haar kennis, kunde en karakter. Deze dient politiek ondersteund te worden op basis van het te voeren regeerbeleid.

De VHP-fractie heeft getoond kritisch de ministers te volgen en te ondersteunen. Wij van de fractie storen ons niet aan ongefundeerde uitspraken van andere partij-exponenten, die vermoedelijk het gevoel voor het nationaal belang missen.

Cedric van Samson
Assembleelid (VHP)

Advertentie