starnieuws

OM stelt vrouw in drugszaak in vrijheid

08 May 2021, 04:11
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft Natasha A., die sedert 6 april is aangehouden, vrijdag in vrijheid gesteld. Haar advocaat Maureen Nibte had een verzoekschrift ingediend bij de rechter-commissaris voor de vrijlating van de vrouw.

Het OM heeft vóór de behandeling van het verzoek de vrouw in vrijheid gesteld. Natasha A. ontkent dat zij een doos met drugs heeft gepost. Zij had twee jaar terug op verzoek van een onbekende man een doos gepost. Zij stond voor de deur van een verzendbedrijf op de bus te wachten toen de man haar had benaderd. De man gaf aan dat hij dringend een doos moest posten voor zijn zieke vrouw in Nederland, maar hij had zijn identiteitsbewijs niet bij zich. In de doos zaten bladeren en kruiden waarmee zijn zieke vrouw moest baden.

Nibte heeft in haar verzoek opgenomen dat de vrouw niet eens een afgerond LBGO-opleiding heeft en nooit eerder een doos had gepost wat zij ook aan de man voorhield. Hij zou haar assisteren bij het posten van de doos en bij het invullen van het formulier, hetgeen ook geschiedde. Natasha A. heeft op instructie van de man het formulier ingevuld.

De advocaat vindt het raar dat zij na langer dan twee jaar wordt geconfronteerd met de vermeende drugssmokkel, terwijl zij nimmer met de doos dan wel de inhoud daarvan door de politie is geconfronteerd. “Evenmin heeft zij de inhoud van de doos gezien bij de politie”, zegt Nibte. Zij vraagt zich af hoe de verdachte kan verifiëren of het om dezelfde doos dan wel om dezelfde inhoud gaat welke zij heeft gepost. De vrouw is voor het eerst in aanraking gekomen met de politie.
 

Advertentie

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April