starnieuws

Frankrijk bant alle vluchten van en naar Brazilië

13 Apr, 13:31

Medisch personeel bereidt zich voor om passagiers te testen wanneer ze aankomen op de luchthaven Nice Cote d'Azur te midden van de uitbraak van de coronavirusziekte (Covid-19) in Nice, Frankrijk. (Foto: Reuters)
Frankrijk zal alle vluchten van en naar Brazilië opschorten in een poging om de verspreiding te voorkomen van de coronavirusvariant die daar voor het eerst werd ontdekt, zei de Franse premier Jean Castex in het parlement. "We nemen er nota van dat de situatie verslechtert en we hebben besloten om alle vluchten tussen Frankrijk en Brazilië tot nader order op te schorten", aldus Castex.

Verschillende vooraanstaande Franse doktoren doen al dagen een beroep op de regering om al het luchtverkeer met Brazilië stop te zetten.

Een maand geleden zei minister van Volksgezondheid, Olivier Véran, dat ongeveer 6% van de Covid-19-gevallen in Frankrijk afkomstig was van de meer besmettelijke varianten die voor het eerst werden aangetroffen in Brazilië en Zuid-Afrika.

De aankondiging komt nu Frankrijk onder de strengere Covid-19-beperkingen valt met scholen die twee weken gesloten zijn, een verbod op reizen tussen regio's en een landelijke avondklok van 19.00 uur.

President Emmanuel Macron, die werd gedwongen om een ​​derde landelijke lockdown op te leggen te midden van een stijgend aantal infecties en een overbelast gezondheidszorgsysteem, rekent op een versnelde uitrol van vaccins om een ​​geleidelijke heropening van het land vanaf midden volgende maand mogelijk te maken.

Het aantal patiënten op de intensive care blijft stijgen en Frankrijk zal deze week vrijwel zeker de 100.000 Covid-19-sterfgevallen overtreffen. Het rapporteerde zaterdag meer dan 43.000 nieuwe gevallen en zei dat er nu 5.769 patiënten waren die kritieke zorg ontvingen.

Véran zei echter dat er tekenen waren dat een nieuwe lockdown de infectiegraad begon te vertragen. "Het blijft erg hoog", zei Véran. "We kunnen verwachten dat na een periode van stabilisatie de val komt. Maar daarvoor moeten we doorgaan."

Advertentie

Tuesday 11 May
Monday 10 May
Sunday 09 May