starnieuws

Column: Wat wil het volk!

13 Apr, 00:59
De president, vicepresident en ministers werken dag en nacht - al 271 dagen lang - maar het volk blijft ontevreden. Er is alleen maar kritiek op bijna alles wat de regering doet. De regeringsleden met hun driedelig pak, die zich met vele lijfwachten in verduisterde en goed gekoelde auto's laten rondrijden, begrijpen niet wat het volk eigenlijk wil! De regering heeft een enorme crisis overgenomen, veel erger dan ze had gedacht. Het land regeren zonder geld, geeft veel kopzorgen. Als Sheriff en Bravo van te voren zouden weten dat ze US$ 4 miljard schuld zouden erven, hadden ze dan de regeermacht aan zich voorbij laten gaan? Als ze wisten hoe groot de problemen waren, zouden ze dan in de oppositie zijn gebleven?

Vóór 25 mei 2020 wisten de politici precies wat er aan de hand was met land en volk en ze hadden de oplossingen al kant en klaar, beweerden zij. Ze popelden om het stuur zo snel mogelijk over te nemen. De NDP-regering werkte zelfs eraan mee om de regeermacht ruim een maand eerder over te dragen. Dat klonk als muziek in de oren van Sheriff & Co. De nieuwe machtigste man van het land hield zijn ministers voor dat ze 24 uur moesten werken. Iedereen moest tweemaal zo hard lopen om het land te redden.

De eerste 100 dagen gingen voorbij, maar er kwam geen verlichting. De tweede 100 dagen passeerden ook, maar het leven werd alleen maar duurder. Volgende maand is een jaar geleden dat de verkiezing is gehouden, maar in de tunnel is het nog pikdonker. Al meer dan een jaar heeft het land te maken met Covid-19. Twee golven zijn voorbij en nu is de natie in de 'skwala' van golf 3. De regering schijnt nog steeds geen goed plan te hebben, want bij een 'skwala' raakt ze in paniek. Het eerste waarnaar ze grijpt, is het instellen van lockdown-weekenden.

Een storm van kritiek is losgebarsten nadat minister Amar Ramadhin - hopelijk kan hij zich te Miami Beach concentreren op zijn artsencursus, al mag hij het beroep niet uitoefenen zolang hij minister is - pats boem, lockdown afkondigde. Nadat de samenleving geen skwala of golf maar een tsunami veroorzaakte, is de lockdown van afgelopen zondag in luttele kwartiertjes weer ingetrokken. Het leek even erop, toen minister Krishna Mathoera de fout erkende en toegaf dat de communicatie bar slecht was, dat de regering de lockdown van het komende weekend ook terug zou draaien. De regering blijkt zelfs nog een lockdown-weekend voor deze maand bijgeplakt te hebben. Alsof het Covid-virus alleen in weekenden superactief is...

De regering begrijpt het volk niet en het volk begrijpt de regering niet. Beloofd was dat het leven beter zou worden, maar tot nu toe is het alleen maar erger geworden. Mensen komen niet uit en de kwaliteit van het leven gaat enorm achteruit. De SRD is al twee keer gedevalueerd. Velen leven in een gevangenis. Ze mogen haast niks, maar mensen in topposities blijven feestvieren. Afgelopen weekend nog heeft een dc een verjaardagsfeest gegeven waar de crème de la crème aanwezig was. Er is nooit een mededeling gedaan dat mensen met vakantie konden gaan, charters mochten uitvoeren, lijnvluchten naar Haïti mochten worden uitgevoerd. Pas als zaken naar buiten komen, wordt er in zoveel bochten gewrongen om zaken goed te praten.

Zolang er met twee maten gemeten wordt, gelogen wordt, het volk geen verlichting voelt, velen getroffen worden met weekend-lockdowns, de uitzichtloosheid alleen maar groter wordt, zal het uitgemergelde volk zijn gal spugen. Vóór de verkiezing begrepen de huidige leiders precies hoeveel pijn het volk voelde. Het was zo erg dat het land gered moest worden. En ineens aan de macht gekomen, begrijpt men dit 'ondankbare volk' niet meer. Het kan verkeren! W'o set' en! Wanneer?!

Nita Ramcharan

Advertentie

Tuesday 11 May
Monday 10 May
Sunday 09 May