starnieuws

Trimbaan moet teamgeest kabinet president bevorderen

08 Mar, 05:44

President Chan Santokhi neemt de trim-/sportbaan in de tuin van zijn kabinet in gebruik. Het project is uitgevoerd met steun van donoren. (Foto: CDS)
President Chan Santokhi heeft zaterdag de nieuwe aangelegde trim-/sportbaan op het terrein van zijn kabinet in gebruik genomen. Door sport moet een gezond leven en vooral de teamgeest onder het personeel en de leden van het kabinet worden bevorderd. Het betreft de eerste fase van een project dat verder aangevuld zal worden met kleedhokken, douchecellen, een mini-voetbalveld en een gym, meldt de Communicatiedienst Suriname.

Santokhi legde de nadruk op de sfeer waarin er gebruik kan worden gemaakt van de baan: een stukje natuur, dichtbij de Surinamerivier en met een veelheid aan vogels in de omgeving. “Het vermindert de stress en brengt rust. Het zal de teamgeest en de gezondheid bevorderen én positieve energie brengen.” De president sprak zijn dank uit aan de donoren die dit hebben helpen bewerkstelligen. Hij voegde eraan toe dat de conditie op peil houden ook nodig is voor de weerstand tegen Covid-19. De regeringsleider opperde het idee voor een werkgroep Sport op het kabinet.

Kabinetsdirecteur Arun Hardien sprak van een uniek project. Hij verwees naar de overname in juli 2020, waarbij werd aangegeven dat er vol energie en toewijding gewerkt zal worden. Dit is nog steeds het geval, maar de gezondheid als belangrijk aspect van het leven moet niet verwaarloosd worden. Sporten en de president bijbenen vormen daarom een tweede uitdaging. Hardien sprak de hoop uit dat personeel, parlementariërs en ministers met deze mogelijkheid vol energie het werk aangaan.

Dew Soekhlal, beleidsadviseur van de president, is de trekker en uitvoerder van het project. Hij zei door het staatshoofd benaderd te zijn om de tuin van het kabinet een ander gezicht te geven met een sport-/trimbaan. Donoren waren meteen bereid het project te ondersteunen. Met de aanleg van de baan is in januari begonnen. De baan, die 1x24 per dag open zal zijn, is 300 meter lang.

Advertentie