starnieuws

Ministers werken 3 dagen van huis uit; testen begonnen

24 Jan 2021, 17:37
Ministers zullen de komende drie dagen van huis uit werken en geen bezoek ontvangen. Inmiddels zijn drie ministers (Albert Ramdin, Armand Achaibersing en Silvano Tjong-Ahin) door BOG-artsen getest. Het resultaat van Ramdin is al binnen. Hij is negatief getest. Het resultaat van de andere ministers wordt nog afgewacht, meldt de Communicatie Dienst Suriname.

De Raad van Ministers is vanmiddag via een virtueel platform bijeengekomen. Besproken zijn de te volgen stappen naar aanleiding van het feit dat president Chan Santokhi positief is getest op Covid-19. De Raad is geïnformeerd en hebben de ministers de nodige instructies te ontvangen. Inmiddels zijn de gangbare protocollen van contact tracing ingezet.

Ministers en anderen die persoonlijk in contact zijn geweest met president Santokhi gedurende de mogelijke momenten van besmetting, worden zo spoedig mogelijk getest. De wens is om uiterlijk dinsdag dat proces te hebben afgerond.

Het personeel van het Kabinet van de President, dat in contact is geweest met de president, zal eveneens getest worden. Ook wordt er een aanvang gemaakt met het ontsmetten van het gebouw.

De bewindslieden moeten thuis de nodige voorzorgsmaatregelen treffen totdat zij getest zijn en negatief resultaat hebben verkregen. De maatregelen zijn genomen op basis van de protocollen.

Advertentie

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April