starnieuws

Ramadhin: 'Total lockdown' wordt niet uitgesloten

22 Dec 2020, 00:00

Minister Amar Ramadhin maakt verscherpte maatregelen bekend op een persconferentie. (Foto: René Gompers)


Een ‘total lockdown’ is niet uitgesloten, deelt minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid mee. “We sluiten geen enkele optie uit in het belang van de gezondheid van de burger,” geeft hij aan. “Ik kan niet zeggen dat het niet gaat komen.” Hij drukt de samenleving op het hart de verscherpte maatregelen strikt op te volgen zodat een ‘total lockdown’ niet hoeft.

Ramadhin, enkele andere vertegenwoordigers van de overheid en het Clusterteam Controle en Handhaving, hebben op een persconferentie aangegeven hoe ernstig de covidsituatie is en wat er gedaan wordt om het toegenomen aantal besmettingen terug te dringen. Ramadhin heeft verscherpte maatregelen aangekondigd. De belangrijkste is de avondklok die vanaf vandaag ingaat om 7 uur ’s avonds en afloopt om 5 uur ’s morgens.  

Epidemioloog Ingrid Krishnadath heeft met een presentatie aangegeven  hoe zorgwekkend de situatie is. “De afgelopen maand was iedereen heel blij en we dachten dat er geen Covid meer was in Suriname en dat het zo blijft,” geeft ze aan. “Jammer genoeg was dat niet zo.”  Vanaf 13 december nam het aantal gevallen snel toe geeft ze aan. Er zijn meer mannen besmet dan vrouwen. De meeste besmette mensen zijn tussen de 20 en 50 jaar oud. “We willen niet nog eens 50 mensen in januari of februari verliezen aan Covid. Daarom is het belangrijk dat we maatregelen treffen.”

Op social media wordt gespeculeerd dat over een week, wanneer de verscherpte maatregelen zouden moeten verlopen, de overheid voor een total lockdown gaat. Minister Ramadhin, die dit eerder betitelde als 'fake news', geeft aan dat ‘total lockdown’ een optie is. “Daarom roepen we de samenleving op om trouw te blijven aan de maatregelen. Zodat we erger kunnen voorkomen.” Een lockdown zou betekenen dat de situatie uit de hand loopt en niet meer te beheersen is. Dat willen we voorkomen. Het is voor niemand goed.”

René Gompers


Advertentie

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April