starnieuws

Tanzania: Brand Kilimanjaro bedwongen

17 Oct 2020, 12:30

Honderden brandweerlieden en vrijwilligers hebben zich ingespannen om de brand op de berg Kilimanjaro in Tanzania te bedwingen. (Foto: Reuters)
De inzet van een blushelikopter en honderden vrijwilligers en brandweerlieden hebben vruchten afgeworpen. Na vijf dagen is de brand op de berg Kilimanjaro in Tanzania onder controle. De brand brak zondagavond uit bij één van de rustpunten voor klimmers.

Tanzania zei donderdag dat het een helikopter had ingezet om zijn inspanningen te versterken de natuurbrand op de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika, in het noorden van het Oost-Afrikaanse land, te bedwingen. Hamisi Kigwangalla, minister van Natuurlijke Hulpbronnen en Toerisme, zei dat de regering en andere belanghebbenden "doorgingen met de inspanningen om meer vliegtuigen toe te voegen om de inspanningen te ondersteunen".

De brand brak zondag uit in het Whona-gebied, een rustcentrum voor klimmers die Mandara en Horombo gebruiken, twee van de routes die toeristen de berg op nemen. Honderden brandweerlieden, waaronder bewoners en studenten, hebben gestreden om de brand te blussen.

Kilimanjaro stijgt tot bijna 6.000 meter boven zeeniveau en trekt ongeveer 50.000 klimmers per jaar aan. De hoogte en de wind maakten de bestrijding van de brand moeilijk. Er is 95 vierkante kilometer - 5% van het hele Kilimanjaro-park - in vlammen opgegaan.

Advertentie

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April